Korbulyné Noémi Családi kutyatréner
Weboldal: https://malnamancs.hu/
Telefonszám: +36/70-614-55-26
E-mail: malnamancs@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/malnamancs/

Rövid történetem így hangzik: A kutyák iránti szeretetem gyerekkoromra vezethető vissza, 13 évembe telt mire Szüleim feladták velem szemben a küzdelmet és megajándékoztak egy kiskutyával, mondanom sem kell, hogy óriási boldogság volt ez számomra! Hamar megtapasztalhattam általa a kutyák önzetlen szeretetét, emellett gyerekként tanulhattam meg a gondoskodás és a felelősség érzését is, ami komoly alapokat adott a felnőtté válásom során is!

Fiatal felnőttként veszítettem el őt, ami lelkileg nagyon megviselt, de erősnek kellett lennem, mert a pocakomban akkor már beköltözött egy kisember. :o) Falat húztam hát magam elé, úgy éreztem nem szeretnék többé kutyust magam mellé, nem akartam újra ennyire kötődni! Az évek teltek múltak és nekem 2 nagyszerű Gyerkőcöm lett, akik szemében ugyanazt a rajongást látom a kutyák iránt, mint amit én is érzek, amióta csak az eszemet tudom!

Málna érkezése

2017 nyarán megtört a jég és családunk oszlopos tagjaként kapcsolódott be életünkbe Málna a Boston terrier kislány! Tudatosan készültünk fel az érkezésére, fél év keresgélés után találtam rá. Amikor megpillantottam őt már nem létezett más kiskutya, egyből éreztem, hogy vele lesz teljes a család! Málna 10 hetesen került hozzánk, minden álomszerűen indult, a Gyerekek és mi is nagyon boldogok voltunk, Málna hamar illeszkedett be a családi életünkbe.

4 hónapos volt, amikor egy napon horizontális fejrángást észleltünk nála, egyből tudtuk, hogy baj van. Hosszú utat jártunk be vele, MR vizsgálat, labor, gerincvelőből való mintavételezés stb. Miután szinte minden lelete negatív lett, speciális kölyökkori epilepsziát diagnosztizáltak nála és megkezdték Málna gyógyszeres kezelését, de sajnos az állapota hétről hétre csak rosszabb lett, egyre több tünet jelentkezett nála napjában akár 10 rohama is volt! Érzelmileg és lelkileg nagyon meggyötört minket a mindennapos küzdelem, de továbbra sem adtuk fel, hinni akartunk Málna gyógyulásában!

Az élet végül utunkba sodort egy doktornőt, (azért fogalmazok, így mert nem egy direkt felkeresés vagy ajánlás útján jutottunk el hozzá) aki kisállatok homeopátiás gyógykezelésével is foglalkozik! 1 éve kezdte el Málna kezelését, első lépésként átálltunk a nyers étkeztetésre, már ekkor heteken belül lényeges változásokat vettünk észre, majd szépen lassan haladtunk a homeopátiával is egyre előrébb! Mindeközben jártunk kutyaiskolába is, aminek pozitív hatásai Málnára és a „betegségére” nézve szinte tapinthatóak voltak! Még ugyan előfordulnak tünetek, de tudom, hogy jó úton vagyunk és, hogy soha nem szabad feladni!

Megtaláltam az utam…

Málna érkezése és hosszú küzdelmes gyógykezelése ugyan borzasztóan megviselt lelkileg, de mégis ez volt, ami kirángatott engem a megszokott hétköznapjaimból, rengeteget formált rajtam és egy új utat nyitott meg előttem. Ennek köszönhetően ébredtem rá arra, hogy én egészen biztosan kutyákkal szeretnék foglalkozni. Azt még nem tudtam melyik irány lesz az, amiben önmagamra találok, de az érzés, hogy Dömötör Júlia LPM&P kutyaoktatói kurzusán szeretnék magamba szívni minden tudást és tapasztalást teljesen egyértelmű volt!

Korbulyné Noémi - MálnaMancs

A tanfolyami hónapok során Málnával együtt dolgozni nagyszerű érzés volt, rengeteget tanultunk, formálódtunk. Hétről hétre éreztem a változást magamban és a bennem lévő szorongó, aggódó érzés, mely korábban teljes mértékben rányomta a bélyegét Málnával való közös életünkre egyre inkább oldódni kezdett, majd végül egy egészen más fajta szoros kötődés alakult ki közöttünk, barátok lettünk! Már észreveszem, ahogy közölni, kommunikálni próbál felém és én értem őt, óriási érzés ez szinte hátborzongató. Ez a kapcsolódás ember és állat között a legszorosabb érzés, amit valaha éreztem.

Megbékélni a tudattal, hogy Málna epilepsziás talán soha nem fogok tudni, de elfogadom, hogy így van és ezek az érzések már nem fájdalmat hoznak, hanem hálát, hiszen nekem ezen az úton kellett végigmennem ahhoz, hogy most itt lehessek!

Korbulyné Noémi trénertársam – XVII. kerület és környéke