Egy kölyökkutya érkezése nagy izgalommal tölthet el és megannyi új feladatot is jelent számodra.

Mit jelent a Fejlődéstudatos Kölyökkutya Kurzus?

Ahogyan a gyerekeknek, úgy a kiskutyáknak is nagyon fontos fejlődési szakaszaik vannak, melyeket ha nem ismerünk, nem tisztelünk és nem tartjuk be az adott korszakhoz tartozó javaslatokat, akkor sem a kutyusunkat, sem a kapcsolatunkat nem fejlesztjük.

Sőt, legtöbb esetben a közöttünk lévő szakadékot ekkor, a meg nem értés miatt kezdjük el ásni, amitől mindenféle viselkedési problémák jelennek meg a kutyánál. Mindezt csupán abból fakadóan, mert nem ismerjük a kölyökkutyánk életszakaszait és az azokhoz tatozó valódi fizikai, mentális és lelki szükségleteit.

A Fejlődéstudatos Kölyökkutya Kurzuson egy térképet kapsz a kutyusodhoz, hogy pontosan tudd, mikor mire van szüksége az egészséges fizikai, mentális és lelki fejlődéséhez. Mindettől olyan varázslatos kapcsolat alakulhat ki közöttetek, amilyenre eddig nem is gondoltál. Egy igazi szövetség. 🙂

Kölyökkutya tanítása, kölyök kurzus

Miben más ez, mint egy kutyaovi?

A Fejlődéstudatos Kölyökkutya Kurzuson, ahogyan a Láthatatlan Póráz Módszer egyéb programjain is a minőség a fő szempont és nem a mennyiség. Minőség abban, hogy kis csoportban, maximum 6 fővel dolgozunk, így mindenkire figyelmet tudunk fordítani, akár egyéni problémákat is segítünk megoldani.

A Fejlődéstudatos Kölyökkutya Kurzuson a minőség a tematikában és az információkban is megmutatkozik, hiszen mindig a legújabb, a kutya számára leginkább érthető módon való tanítást tartjuk elsődlegesnek. Ehhez elengedhetetlenek a gazda számára átadott és szintén érthető, a mindennapokat és a kutya megértését könnyebbé tévő információk.

A Kurzusokat a megértés, elfogadás és jó hangulat, rugalmasság és gazdi-kutya központú, lépésről lépésre haladás jellemzi.

Itt nem engedelmességi, hanem EGYÜTTMŰKÖDÉSI feladatokat és nem követelünk, elvárunk, hanem TANÍTUNK. 🙂

Kölyökkutya kurzus

Teljeskörű fejlesztés

Az EGYÜTTMŰKÖDÉSI FELADATOK a Láthatatlan Póráz Módszer speciálisan családi kutyákra szabott, a mindennapi, biztonságos élethez szükséges feladatai. Nem tanítunk sem többet, sem kevesebbet, mint amire biztosan szükség lehet.

A SZOCIALIZÁCIÓ a kölyökkutyák életszakaszának másik legfontosabb része, melyet szintén fokozatosan, a kutyus és a gazdi számára is érthető és élvezhető módon adunk át. A szocializáció, ha nem jól végezzük, kölyökkorban traumatizálhatja is a kiskutyát. Ha pedig részben vagy egészben kimarad a kölyök életéből, a traumatizáláshoz hasonlóan súlyos viselkedésproblémákat okoz.

A kölyök egészséges FIZIKAI és LELKI FEJLŐDÉSÉHEZ is érdemes jó pár szabállyal megismerkedni, hiszen ezek ismerete nélkül puszta szeretetből, jó szándékból is károkat okozhatunk.

A Fejlődéstudatos Kölyökkutya Kurzuson minden fontos feladatot megismertek, ami megalapozza a boldog gazdi-kutya kapcsolatot az elkövetkezendő 10-15 évre.

Mik azok az együttműködési feladatok?

A kutyus élethosszáig az együttélésünk akkor lesz zökkenőmentes és boldog, ha már kis korban, a kutyus számára is élvezhető módon megtanítjuk számára azokat az együttműködési feladatokat, amikkel biztonságosak lesznek számára a mindennapok:

 • Figyeljen rád
 • Laza pórázon is tudjon sétálni veled
 • Üljön le és maradjon, ha kéred
 • Feküdjön le és maradjon, ha kéred
 • Tudjon nyugodtan várakozni
 • Elengedhesd biztonságos helyen és vissza is tudd hívni
 • Ne rohanjon ki ajtón és kapun, ne ugorjon ki autóból
 • Ne egyen fel a földről semmit

Ezek a feladatok mitől mások, mint pl. egy kutyaiskolában?

Attól, ahogyan, amilyen módszerrel tanítjuk a kutyusoknak. A tanításnak több rétegét és tartalmát is megismerheted, melyek közül az, hogy a kutyus együttműködő legyen veled, csak egy a sok közül. 🙂

Miért jó már ilyen kicsi korban tanítani?

Mert a korai szocializációs időszakban, 4 hónapos korig a kutya elméje olyan gyorsan szívja magába az információt, mint a száraz szivacs a vizet. Ekkor nagyon könnyen és gyorsan tud tanulni, arról nem is beszélve, hogy így a kamaszkorát is könnyebb lesz átvészelni. 🙂

Kölyökkutya Kurzus: részletek

 • 3 – 5 hónapos kutyák számára
 • 9 hét 10 alkalom (hetente egyszer 1 – 1,5 óra)
 • kis létszámú maximum 6 fős csoportban
 • pozitív megerősítéssel, lépésről lépésre
 • a kölykök tanulási tempójában
 • professzionális trénerrel,
 • ajándék tréning szettel.

Kölyökkutya Kurzus: Trénerek

Dömötör Júlia 2015-ben útjára indította az “Én a Szuper Tréner” kutya(- és gazda)oktató képzést, így már most is országszerte több Tréner képviseli az általa tanított szemléletet, s folyamatosan újabb Trénerekkel bővül a csapat. Tapasztalatból tudom, hogy a Kutyaoktató képzést és a rá épülő Mester Tréner képzést elsajátított Trénerek nem csak arra kapnak rálátást, hogy milyen feladatokat és hogyan érdemes tanítani a gazdiknak és kutyájuknak a harmonikus együttéléshez, hanem egyúttal egy olyan szemléletbe kapnak betekintést, ahol az összképet vizsgálva nem a probléma áll a középpontban, hanem a kiváltó ok.